1 min. čitanja

I Rijeka odustaje od novogodišnjeg vatrometa

I Rijeka odustaje od novogodišnjeg vatrometa
Foto: Pixabay

RIJEKA - Rijeka je još jedan u nizu gradova koji odustaje od novogodišnjeg vatrometa.

Iako mnogi građani u 2023. godinu žele ući uz prasak, taj zvuk posebno plaši životinje, a nije ugodan ni za ljude. Novac koji namijenjen za vatromet grad će iskoristiti u druge svrhe.

Dio sredstava kojim se trebao financirati novogodišnji vatromet preusmjerit će se udrugama koje skrbe o životinjama. Većina Riječana ovu odluku gradskih vlasti u potpunosti podržava. Životinje, uslijed korištenja pirotehnike, doživljavaju veliki stres, a kao posljedica mogu doživjeti i srčani udar.

Kako ističu u Gradu Rijeci, ovakva je odluka donesena u namjeri da se od negativnih posljedica vatrometa zaštite ljudi, životinje i okoliš.

- Vatromet uznemiruje mnoge naše sugrađane i ljubimce, a tu je uvijek i aktualno pitanje ekoloških posljedica. U tom svjetlu sigurni smo da će doček biti izvrstan - rekla je Doris Šajn iz Rijeke.

Bez obzira na vatromet, očekuje se sjajna zabava na riječkom Adventu te u najluđoj noći u godini.

- Očito su građani Rijeke to s oduševljenjem primili. Pozivamo ih da se toplo obuku, stave rukavice, osmijeh na lice i iskoriste odlazak na "Rijeka Advent" - naglasila je Antonija Kardum, Turistička zajednica Grada Rijeke.

Novogodišnje slavlje, u skladu s modernim ekološkim standardima, počinje u predvečernjim satima te, uz Vatru i Queen Tribute bend, traje do dugo u noć, prenosi Regionalni Dnevnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.