1 min. čitanja

Hrvatski olimpijski odbor nagradio braću Fantela za olimpijsku broncu

Hrvatski olimpijski odbor nagradio braću Fantela za olimpijsku broncu
Foto: Facebook

Braća Šime i Mihovil Fantela nagrađeni su od Hrvatskog olimpijskog odbora za svjetsku broncu osvojenu na Svjetskom prvenstvu klase 49-er u Kanadi.

Njihov otac Edo Fantela, inače izbornik Hrvatskog jedriličarskog saveza, bio je ponosan. Nakon dodjele nagrada koja je održana u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu je kazao:

– Šime i Mihovil su ovo priznanje zaslužili, uostalom, i očekivali smo ga. U sljedećoj godini glavni cilj je Europsko prvenstvo, kao i ostvariti normu za Olimpijske igre - kratko je rekao Edo Fantela.

Braća Fantela sa svjetskom broncom nagrađeni su kategoriji najuspješnijih štafeta, parova i posada s veslačkim europski prvaci Martin i Valent Sinković.

U ime zadarskog jedriličarskog dvojca Šime Fantela je kao idući cilj najavio Olimpijske igre u Parizu za koje će dogodine trebati osvojiti vizu.

- Jedrit će u Marseillu koji je najbolje mjesto za jedrenje u Francuskoj, kazao je Šime Fantela koji je nagradu krovne sportske organizacije dobio i za olimpijsko zlato kojeg je 2016. godine u Riju osvojio s Igorom Marenićem.

Priznanje HOO-a za sportski pothvat godine dobili su umirovljeni hrvatski branitelji Werner Ilić i Martin Cruickshank za pothvat Veslom preko Atlantika.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.