1 min. čitanja

Hrvatski eurozastupnik Karlo Ressler u posjetu bokeljskim Hrvatima

Hrvatski eurozastupnik Karlo Ressler u posjetu bokeljskim Hrvatima
Foto: Ured zastupnika Karla Resslera

KOTOR/TIVAT – Zastupnik Karlo Ressler boravio je u dvodnevnom radnom posjetu Kotoru i Tivtu na poziv Hrvatske građanske inicijative (HGI), koja ove godine obilježava dvadesetu obljetnicu osnutka.

Zastupnik Ressler susreo se s predsjednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem i predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem s kojima je razgovarao o povijesti i aktualnom položaju Hrvata u Crnoj Gori. U Kotoru se sastao s generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Kotoru Jasminkom Lončarević, nakon čega je i posjetio katedralu svetoga Tripuna, povijesnu stolnu crkvu Katoličke crkve u Kotoru.

Također, zastupnik je otvorio ovogodišnje obilježavanje osnutka Hrvatske građanske inicijative predavanjem u Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi predstavljanjem svog rada u Europskom parlamentu. Tom prilikom podržao je prosvjednu notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova koja izražava zabrinutost zbog zahtjeva općine Tivat da se institucije hrvatske zajednice isele iz Doma kulture.

– U predivnoj Boki kotorskoj s našim ljudima. Kultura i povijest Boke nezamislivi su bez bokeljskih Hrvata, koji ovdje stoljećima žive, obogaćuju ovaj kraj i čuvaju naš hrvatski identitet. Pažljivo pratimo trenutne događaje u Crnoj Gori i Hrvatska će u svakom trenutku biti podrška njima i europskom opredjeljenju Crne Gore – istaknuo je Ressler prilikom posjeta.

Matej Brečić

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatski zastupnik pisao Europskoj Komisiji zbog plastičnog onečišćenja Jadrana iz Albanije
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.