1 min. čitanja

Hrvatska na najvećem festivalu tradicijskih brodova u Bretanji

Hrvatska na najvećem festivalu tradicijskih brodova u Bretanji
Foto: Burtiž

Hrvatska će od 15. do 21. svibnja sudjelovati na najvećem europskom festivalu tradicijskih brodova i maritimne baštine La semaine du Golfe Morbihan u francuskoj pokrajini Bretanji.

Četvrti put zaredom Hrvatska će sudjelovati na najvećem europskom festivalu tradicijskih brodova i maritimne baštine La semaine du Golfe Morbihan, a predstavljat će ju tri broda koja su tegljačima krenula u Francusku.

Na konferenciji za novinare, održanoj u utorak u Splitu, predsjednik Udruge Cronaves Plamenko Bavčević predstavio je program festivala za koji je dosad prijavljen 1521 tradicijski brod iz Europe, među kojima i 20 drvenih jedrenjaka dugačkih do 50 metara, piše Hina, a prenosi Prigorski.hr.

- Bit ćemo mala, ali snažna flota na Atlantskom oceanu s tri broda, koja su već šleperima krenula put Bretanje. Predstavit ćemo Dalmaciju i Kvarner, odnosno gajetu ‘Milu’, izrađenu 1968. godine u Lovranu, koja je u vlasništvu obitelji Antić iz Prvić Šepurine, te gajetu ‘Zoru’, izrađenu 1955. na Korčuli, u vlasništvu obitelji Fuček iz Malinske, i pasaru MK 73, izrađenu 1985. u Malinskoj - najavio je Bavčević.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: FALKUŠA KAO FENIKS Kako je Cicibela nadahnula posljednje čuvare tradicije da je uskrsnu iz mrtvih | | Morski HR
Sve je počelo s jednim brodolomom. Bila je posljednja Falkuša izvornog imena Jelisava, a mi smo je od milja zvali Cicibela, jer je korištena za snimanje filma Miljenka Smoje “Roko i Cicibela&quot
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.