1 min. čitanja

Hrvatska kao zemlja-partner ovogodišnjeg slavlja rođendana luke u Hamburgu

Hrvatska kao zemlja-partner ovogodišnjeg slavlja rođendana luke u Hamburgu
Foto: Youtube screenshot

U Hamburgu se održava manifestacija proslave rođendana Hamburške luke koja slavi 833. obljetnicu, a zemlja partner ove godine je Hrvatska.

- Iznimno mi je velika čast i zadovoljstvo što Hrvatska sudjeluje kao zemlja partner na ovoj velikoj nautičkoj manifestaciji. Hrvatsku i Hamburg povezuju mnoge spone još iz davne povijesti a danas ponajviše dobra suradnja na svim relevantnim područjima - rekao je prilikom otvaranja Hamburškog rođendana veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota.

Bakota je još dodao kako su važna spona u razvijanju dijaloga između Hamburga i Republike Hrvatske upravo hrvatski iseljenici. Sa senatorom grada-savezne pokrajine Hamburga Michaelom Westhagemanom otvorio je manifestaciju.

"Hrvatski festival"

U sklopu proslave rođendana Hamburške luke, u organizaciji generalnog konzulata RH u Hamburgu se održava i "Hrvatski festival" na kojem Hrvatska predstavlja svoju turističku, kulturnu i gastronomsku ponudu.

Ovakvo lučko slavlje, u ovom se obliku održava od 1977. i slovi za najveću manifestaciju takve vrste na svijetu. Slavlje se obično odvija u svibnju ali je ove godine, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa slavlje prebačeno na rujan, piše HRT.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.