1 min. čitanja

Stampedo divljih svinja na prepunu plažu!

Stampedo divljih svinja na prepunu plažu!
Foto: Twitter / Screenshot

Trebao je to biti miran odlazak na plažu i uživanje na pijesku s pogledom na more. Umjesto toga, došlo je do paničnog bijega i trenutaka pravog šoka mnogih posjetitelja. Krdo divljih svinja upalo je na plažu u poljskoj Gdyniji, a iza sebe su ostavile pravi nered. Susret s njima licem u lice mogao je završiti opasno.

Vepar ima vrlo oštre očnjake, a posebno su opasne ženke koje brane svoje mlade. Tko sretne divlju svinju u šumi, brzo bježi do prvog stabla. Cijeli problem je što se na plaži u Gdyniji nije imalo gdje sakriti, a od gomile divljih svinja koje su protutnjale plažom, većina je bila mladunaca.

Ženka vepra ima vrlo razvijen obrambeni instinkt i u situaciji u kojoj osjeća da su joj mladi ugroženi, to može postati jednostavno prijeteće. Ženka će tvrdoglavo i agresivno braniti svoje potomstvo. Težina vepra može doseći i do 140 kg. Nije teško zamisliti kakvu štetu može nanijeti bijesna krmača, koja juriša u obranu svojih prasadi.

U slučaju videa objavljenog na društvenim mrežama, koji prikazuje krdo divljih svinja na plaži u Gdyniji, bilo je drugačije. Nakon što je nešto uplašilo krdo, krmače su odlučile da se neće boriti ni s kim. Umjesto toga, zajedno s mladima samo su projurile plažom. Srećom, ništa loše se nije dogodilo ni divljim svinjama ni ljudima. Iako je moglo biti drugačije...

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.