1 min. čitanja

Hoće li Lapadska obala, investicija vrijedna gotovo 10 milijuna eura biti dovršena na vrijeme?

Hoće li Lapadska obala, investicija vrijedna gotovo 10 milijuna eura biti dovršena na vrijeme?
Foto: Regionalni dnevnik

Do kraja studenoga trebala bi biti gotova rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale u Dubrovniku. Investicija vrijedna gotovo 10 milijuna eura financira se iz europskih fondova i državnog proračuna. Kako napreduje veliki infrastrukturni projekt i hoće li izvođač poštovati rokove?

Intenzivni radovi i teška mehanizacija već dvije godine na Lapadskoj obali. Najveća infrastrukturna investicija u cestogradnju na užem području Dubrovnika u posljednjih 40 godina iznimno je zahtjevan projekt. Na dionici dugoj 840 metara između ostalog nalaze se dva hotela, ugostiteljski objekti, fakultet, marina. Pa je uz gradilište trebalo organizirati suživot sa stanovnicima, ali i turistima.

- 50% dionice već je napravljeno nosi dio asfalta, završava se kameno popločenje buduće šetnice uz more te nogostupa na drugoj strani uz kuće. Što se ostale dionice tu smo u završnoj fazi izvođenja instalacija - za HTV Regionalni dnevnik objasnio je Marin Jemo, inženjer na gradilištu, TEXO MOLIOR.

Ipak gradonačelnik strahuje hoće li investicija vrijedna gotovo 10 milijuna eura biti završena do kraja studenoga.

- Najveći izazov polaganje i obloga kamena,s talno upozoravamo da nema dovoljan broj izvršitelja da bi se stigao ciljani rok iako izvođač tvrdi da će rok biti dohvaćen - rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

U rokove sumnjaju i Dubrovčani s nestrpljenjem čekaju završetak radova.

Bogu hvala bit će mi drago jer sam se naskakao tu preko lokvi, kazao je građanin.

Rekonstrukcijom i proširenjem Lapadske obale dobit će se dvosmjerna prometnica, biciklistička staza i nova šetnica. Rasteretit će se promet, smanjiti gužve. Istodobno riješit će se dugogodišnji problem pucanje vodovodnih i kanalizacijskih cijevi zbog čega su često poplavljene kuće u tom dijelu grada.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.