Hidrografskom institutu priznanje za doprinos u unaprjeđenju pomorske znanosti i obrazovanja

Hrvatski hidrografski institut dobitnik je posebnog priznanja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za doprinos razvoju pomorstva u Hrvatskoj.

Kako smo već izvijestili, povodom tradicionalne proslave obilježavanja dana Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca u Novalji na otoku Pagu, u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, održani su Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe. U sklopu proslave, na Konferenciji o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi, a u okviru Svečane akademije, dodijeljene su nagrade i priznanja osobama i institucijama koje su dale poseban doprinos razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Hrvatskoj.

Foto: HHI

Nagrada za doprinos u unaprjeđenju pomorske znanosti i obrazovanja dodijeljenja je Hrvatskom hidrografskom institutu.

Hrvatski hidrografski institut (nagradu preuzela ravnateljica Vinka Kolić) ove je godine proslavio 30. godinu postojanja te čak 215 godina kontinuirane hidrografske službe. S ponosom možemo reći kako je Republika Hrvatska među rijetkim zemljama s takvim nasljeđem i tradicijom.

U ime ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, nagradu je ravnateljici Hrvatskog hidrogafskog instituta Vinki Kolić uručio državni tajnik Josip Bilaver.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

DANI HRVATSKOG POMORSTVA Dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama u pomorstvu