2 min. čitanja

GUŽVA NA SILBI Tri katamarana stižu istovremeno

GUŽVA NA SILBI Tri katamarana stižu istovremeno
Foto: Denis Dvoržak

SILBA – Hit destinacija posljednjih godina za sve željne mira i izolacije, ovog ljeta je ovaj otok posebno došao do izražaja. Nakon što je Županijska lučka uprava Zadar dovršila sanaciju i produžila lučki gat, na Silbi je ostvarena mogućnost sigurnijeg pristajanja brzobrodskih morskih linija. No ono što je na Silbi uobičajeno, za mnoge zatečene današnjim prizorom, u najblažu ruku je – neobično.

Tri katamarana, odnosno brzobrodske linije stigle su doslovno u identično vrijeme i stvorile nepotrebnu gužvu na otoku, na kojem istodobno ionako može boraviti tek nekoliko stotina, možda i koja tisuća ljudi. Učinilo se u jednom trenutku da se doslovno sve što diše na Silbi sjatilo u 17.20 na produljeni novi gat za kojeg su danas mnogi putnici komentirali da bi ga “trebalo produljiti”.  No možda ne treba to, već samo pripaziti i bolje organizirati vozne redove, posebno u vrijeme pandemije koronavirusa, kad se svi busaju u prsa o poštivanju epidemioloških mjera.

Foto: Denis Dvoržak

– Do sada su išla 2 katamarana, ali od ove godine je još jedna tvrtka uvela liniju Rijeka-Krk-Rab-Silba-Zadar, pa uz vezu Premuda-Silba-Olib, plovi i trajekt Silba – Zadar, može se reći da je otok dobro povezan – kaže nam zagrepčanin s vikend adresom na Silbi Denis Dvoržak, koji dodaje kako je ovog ljeta na otoku bilo doista dosta ljudi, pa da nema sad problema s crvenim listama u Sloveniji i Austriji, bilo bi ih i više.

U međuvremenu, hrvatska logika ne zaobilazi ni otočke redove plovidbe, a kako je to izgledalo danas na Silbi, pogledajte na fotografijama.

Foto: Denis Dvoržak

J.G.

PROČITAJTE JOŠ:

“PUCALE SU CIME” Kapetan najžilavijeg trajekta o pokušaju pristajanja na Silbu usred nevremena
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.