2 min. čitanja

GRMLJAVINSKO NEVRIJEME Voda u Pločama teče cestom u potocima

GRMLJAVINSKO NEVRIJEME Voda u Pločama teče cestom u potocima
Foto: HRT / Screenshot

PLOČE - Grmljavinsko nevrijeme rano jutros probudilo je stanovnike Neretvanske doline. U Pločama je palo čak 190 litara kiše po četvornom metru. Nastala je šteta na nekim poslovnim i privatnim objektima.

Stanovnici Ploča i okolnih naselja kažu da ne pamte ovako veliku kišu. Grmljavinsko nevrijeme već je sinoć počelo nanositi štete na nekim poslovnim objektima, a kiša, odnosno oborinske vode, stvorili su probleme, prenosi HRT.  

Grad se probudio doslovno natopljen. Stražara u Stablini potopljena, kružni tok kritičan kao uvijek, Birina promijenila boju. Komunalci su na terenu. Foto: Martin Burić

Posted by Ploče Online on Thursday, September 8, 2022

Najveća šteta za sada je zabilježena u nasilju Stablina gdje je voda stigla do podrumskih prostorija, do obiteljskih kuća i do automobila. Voda cestom teče u potocima.

Gradske službe od jutros su zaprimile puno poziva, no materijalna šteta tek se utvrđuju. Sve su službe na terenu, vatrogasci ispumpavaju vodu gdje je potrebno, a stanovnici se boje najavljene kiše u drugom dijelu dana koja bi mogla učiniti dodatne probleme.

Za sada, ako bude utvrđeno više od 20 posto štete, u tom slučaju u ovom dijelu bit će proglašena elementarna nepogoda, javila je Matea Delija.

- Imamo trgovinu i bravarsku radionicu u kojoj je sinoć nažalost sve stradalo - od aparature, mašina, aparata, voda je bila do pola metra. Jutros nismo mogli pristupiti uopće, a ne možemo ni raditi. Mislim da su krivi putevi koji su iza nas prokopani, oborinske vode, jer se to dosad nikad nije dešavalo. Da smo znali, došli bi da to spasimo - rekla je Marina Bošnjak iz Ploča.

PROČITAJTE JOŠ:

NEVRIJEME NA DUGOM OTOKU: U samo sat vremena palo preko 60 litara kiše!
Najavljena promjena vremena nakon unutrašnjosti zemlje zahvatila je i dio Jadrana. Prvo je kiše, pljuskova i grmljavine bilo na dijelu sjevernog Jadrana, a potom su se oborinski oblaci krajem večeri premjestili nad sjevernu Dalmaciju. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, mjesto Savar na Dugom…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.