Gradsko vijeće Grada Rovinja usvojilo prijedlog Plana upravljanja pomorskim dobrom

ROVINJ - Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rovinja, prošlog je tjedna izglasan Prijedlog Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Rovinja za razdoblje 2024. – 2028. godine.

Naime, u srpnju prošle godine stupio je na snagu novi Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama čijim se odredbama propisuje obveza izvršnog tijela jedinice lokalne samouprave da najkasnije do 1. rujna tekuće godine izradi Prijedlog plana upravljanja pomorskim dobrom.

Novi Zakon također propisuje i početnu natječajnu cijenu, uvjete gradnje, korištenja, izgleda i ostale uvjete u svezi dodjele dozvola na pomorskom dobru.

Predloženim prijedlogom plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Rovinja za razdoblje 2024. – 2028. godine propisuje se plan davanja dozvola na pomorskom dobru, sa mikrolokacijama koje su i prije bile prisutne u Planu upravljanja pomorskim dobrom na području Grada kao i druge odredbe koje propisuje Zakon člankom 39.

Također, navode se relevantne odredbe Zakona u svezi dodjele dozvola na pomorskom dobru i druge novine propisane Zakonom.

Nakon donošenja Prijedloga plana i po provedenom javnom savjetovanju sukladno ishodovana je prethodna suglasnost javnopravnog tijela nadležnog za prostorno planiranje i gradnju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Koje djelatnosti će smjeti imati dozvolu za rad na pomorskom dobru? Otvoreno javno savjetovanje za novu Uredbu
Na javno savjetovanje pušten je Nacrt prijedloga Uredbe o vrstama djelatnosti i visini minimalne naknade za dodjelu dozvola na pomorskom dobru. Uredbom se propisuju se vrste djelatnosti i visina minimalne nakade za dodjelu dozvola na pomorskom dobru. Prijedlog ove Uredbe je tek jedna u nizu desetina podzakonskih akata koji se