2 min. čitanja

Gradsko vijeće Bakra upozorilo da Luka Rijeka ugrožava živote i zdravlje Bakrana

Gradsko vijeće Bakra upozorilo da Luka Rijeka ugrožava živote i zdravlje Bakrana
Foto: Blanka Kufner

BAKAR - Na aktualnom satu gradskog vijeća Bakra jedan od vijećnika osvrnuo se na problem terminala za rasuti teret u Bakru, odnosno na nebrigu za zdravlje stanovnika od strane Luke Rijeka.  

Vijećnika Borisa Petkovića zasmetalo je što nakon medijske reakcije gradonačelnika Bakra Tomislava Klarića na ugrožavanje zdravlja Bakrana, ali i samih lučkih radnika, odgovorni u Luci skreću s teme i skrivaju stvarni problem.

Kada se ukaže na zagađenje koje uzrokuje bakarski terminal, rukovoditelji Luke odgovaraju da je u luci zaposleno 700 ljudi, da od Luke žive njihove obitelji, agencije i špediteri. Petković se pita kakve to veze ima s problemima bakarskog terminala, prenosi Tunera.info.

Smatra da je spominjanje radnih mjesta samo odvlačenje pažnje s problema. Na ekološkom planu se nije učinila ništa, ili u najmanju ruku ništa što bi građani Bakra doživjeli kao pomak u problemima koje izaziva terminal, upozorio je.

- Čestitamo Luci na povećanju prometa. Povećanje prometa je išlo preko leđa Bakrana, preko leđa njihova zdravlja. Iz ureda Luke Rijeka, u obnovljenoj zgradi, lijepo izgleda pogled na jahte. Nama u Bakru to izgleda ponešto drugačije. Crno, prašina, lebdeće čestice, zagađenje mora. Kada ćemo iz Rijeke čuti nešto o zaštiti zdravlja ljudi i radnika u bakarskoj luci? Kada ćemo nešto čuti o zaštiti mora, o konkretnim planovima i rokovima realizacije - pita se vijećnik Petković.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon zagađenja zaljeva, jutros u Bakru drugačija slika - Na teren izišli Lučka kapetanija i Dezinsekcija
Nakon što nam je čitatelj jučer poslao fotografije novog zagađenja površine Bakarskog zaljeva, jutros ipak nešto drugačije snimke šalju iz Lučke kapetanije Rijeka. - Nakon zaprimljenog, djelatnici Lučke kapetanije Rijeka su izašli na teren kao i ponovno jutros, a o čemu Vam šaljemo i učin…
Tužne slike iz Bakra: “Nadam se da će jednom netko odgovarati za ovo!”
Čitatelj iz Bakra šalje nam fotografije po tko zna koji put zagađenog Bakarskog zaljeva. - Šaljem Vam slike iz Bakra grada. Slike govore same što dopuštate u mojem rodnom zavičaju. Svako dobro u Novoj 2023 u nadi da netko jednog dana odgovara za učinjeno - kazao je uz
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.