Gradonačelnik Dubrovnika primio Katiju Guljelmović, nagrađivanu suradnicu Morskog HR

DUBROVNIK - Dobitnicu ovogodišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – srebrne povelje u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“, članicu OPG-a Pašeta Taste Dalmatia iz Trstenog, Katiju Guljemović primili su dubrovački gradonačelnik Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić.

Čestitajući na osvojenoj nagradi zahvalio je na trudu i idejama koje kroz svoje projekte nudi turistima te ponudom autohtonih sadržaja i visinom kvalitete oplemenjuje turističku ponudu destinacije.

Foto: Grad Dubrovnik

Katija Guljemović nagradu je dobila za doprinos OPG-a Pašeta, inače u vlasništvu njezinog oca Iva Pašete, tradicijskoj gastronomiji, koju promovira kroz emisiju Pjatance, čuvajući od zaborava stare recepte, ponudom svog OPG-a koji turistima prezentira način uzgoja i brige o maslinama te kroz simbiozu turizma i maslinarstva uključuje goste u radove u masliniku, gdje im potom nudi doručak od domaćih proizvoda.

U ovoj je prilici gradonačelniku Frankoviću predstavila i svoje ideje o novim ponudama za posjetitelje, uz uključivanje turista u tradicionalne aktivnosti našeg kraja, osobito vezano uz maslinarstvo. Prije dvije godine OPG Pašeta uvršten je u europsku rutu „Putevima maslina“, koja kreće iz Grčke pa sve do Baltika, zajedno s još 27 OPG-ova iz naše županije.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Autorica recepata na Morskom HR Katija Guljelmović, pobijedila u TV Showu Večera za 5 na selu: “Kuharica je u pripremi”
Autorica je recepata koje već godinama piše za Morski HR u rubrici “Recepti dubrovačkog primorja” i tako je krenulo. Živi u Župi dubrovačkoj, a odrasla je na svjetionicima Sv. Andrija i Olipa. Majka je četvero djece i baka dvoje unučadi. Frizerka je i ima svoj salon, a kuha iz ljubavi