1 min. čitanja

Gradonačelnik Crikvenice osuđen na pet mjeseci zatvora!

Gradonačelnik Crikvenice osuđen na pet mjeseci zatvora!
Foto: Wikimedia / Grad Crikvenica

CRIKVENICA - Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, koji je još 2012. optužen za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti, počinjeno pogodovanjem u postupku javne nabave, danas je nepravomoćno osuđen na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Potvrdio je to njegov branitelj Milenko Škrlec, kazavši da Rukavina nije vlasnik tvrtke, odnosno da je vlasništvo prenio na drugu tvrtku pa najavljuju žalbu, prenosi Index.

Pogodovao je firmi u vezi s poslovima javne i ukrasne rasvjete

Rukavinu je USKOK teretio da je pogodovao tvrtki Sando tako da joj je, kao gradonačelnik, a nakon što je formalno prenio vlasništvo te tvrtke na drugu tvrtku, na osnovi neposredne pogodbe 2009., pogodovao u vezi s poslovima javne i ukrasne rasvjete u Crikvenici, čime je tvrtka Sando ostvarila korist.

Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika u lipnju 2009., a prijeporni poslovi sklopljeni su u srpnju i listopadu iste godine.

Na riječkom Županijskom sudu Rukavina je prije pet godina osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu, ali je Vrhovni sud lani, nakon njegove žalbe, ukinuo presudu u osuđujućem dijelu i slučaj vratio na ponovno suđenje.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.