2 min. čitanja

Građani su prošlo ljeto u Dubrovniku srušili zid i obranili pomorsko dobro! Sudski vještak potvrdio: "Otpilana ograda bila je na pomorskom dobru!"

Građani su prošlo ljeto u Dubrovniku srušili zid i obranili pomorsko dobro! Sudski vještak potvrdio: "Otpilana ograda bila je na pomorskom dobru!"
Foto: Morski.hr/Igor Legaz

Obranu pomorskog dobra od strane Igora Legaza i pridruženih mu građana prošlo ljeto nisu podržale dubrovačke vlasti i ocijenile su je kao neprihvatljivu samovolju. Nije li i izgradnja zida od strane hotelskog okupatora također neprihvatljiva samovolja?

I župan i gradonačelnik zauzeli su stav - "ja nisam ni za što". Oni dakle ne podržavaju građansku akciju oslobađanja pomorskog dobra, ali niti napad djelatnika okupatorske hotelske kuće na Legaza. Po njima su zakazale institucije. No, u ovom je slučaju građanima institucija koje zakazuju bilo "puna kapa" pa su pomorsko dobro i put do mora oslobodili sami.

Nakon nekoliko pet mjeseci stiglo je i mišljenje stalnog sudskog vještaka geodetske struke dipl. ing. geod. Mladena Galinovića. On je o samom događaju napisao punih 20 stranica i utvrdio kako se otpilana ograda zaista nalazila unutar pojasa pomorskog dobra.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

POČELA JE GRAĐANSKA REVOLUCIJA Dubrovčani oslobodili pomorsko dobro od okupatora!
Igor Legaz uz pomoć građana otpilao je danas ogradu i kameni zid na puteljku upisanom kao pomorsko dobro kod Ville Elite. Jutros u 7 sati, kako je i najavljeno, počela je radna akcija uklanjanja ograde i zida, a koji su smješteni na pomorskom dobru između Levanta i Ville
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.