1 min. čitanja

Grad Šibenik od Vlade dobio zemljište u bivšoj vojarni za gradnju novog vatrogasnog doma

Grad Šibenik od Vlade dobio zemljište u bivšoj vojarni za gradnju novog vatrogasnog doma
Foto: Screenshot/Youtube

ŠIBENIK – U Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja jučer je potpisan Ugovor o darovanju zemljišta za gradnju novog vatrogasnog doma na području bivše šibenske vojarne Bribirskih knezova, između predstavnika Grada Šibenika i ministarstva.

Novi vatrogasni dom u Šibeniku je nužnost budući da se postojeći nalazi u samom središtu grada odakle je u trenutku hitne intervencije teško manevrirati, pogotovo u turističkoj sezoni. Stoga je još u veljači ove godine odlučeno na sjednici Vlade da će se površina od 17.297 četvornih metara u krugu bivše vojarne, čija ukupna tržišna vrijednost iznosi 13,34 milijuna kuna, darovati Gradu Šibeniku za izgradnju novog vatrogasnog doma.

Izgradnjom novog vatrogasnog doma Grad Šibenik, između ostalog, želi odati počast vatrogascima koji su nastradali u Kornatskoj tragediji. U zoni bivše vojarne planira se niz vatrogasnih sadržaja kao što su otvoreno vježbalište za vatrogasce te „Požarna kuća“ i „Potresna kuća“, kao i otvoreni ronilački bazen koji bi služio za osposobljavanje vatrogasaca-ronioca.

Projekt novog vatrogasnog doma, koji ima mogućnost prerastanja u Centar za borbu protiv prirodnih katastrofa i klimatskih promjena, u fazi je izrade glavnog i izvedbenog projekta. Njegova procijenjena vrijednost je oko 42 milijuna kuna, a financirao bi se djelom i iz europskih fondova.

Ugovorom o darovanju spomenute nekretnine Grad Šibenik obvezao se  privesti je svrsi u roku od pet godina od dana sklapanja ugovora te o tome izvijestiti Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.