1 min. čitanja

Grad Rijeka na uređenju plaža u ovoj godini planira uložiti 1,95 milijuna kuna

Grad Rijeka na uređenju plaža u ovoj godini planira uložiti 1,95 milijuna kuna
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – Na području Grada Rijeke postoje 22 plaže za čije se održavanje u ovoj godini planira izdvojiti 1,95 milijuna kuna. Dobro će gradskoj upravi doći i oko 173 tisuće kuna dobivenih iz proračuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Grad je posljednih godina uložio značajna sredstva u obnovu i održavanje plaža na svom teritoriju što su prepoznali i stanovnici Rijeke koji se polako vraćaju na plaže umjesto da odlaze na kupanje izvan grada. Uz to Rijeka je uredila i plažu za osobe s invaliditetom te plažu za pse.

– Time pokazujemo kako vodimo računa o potrebama svih naših sugrađana, a iznimno smo ponosni i što se na našim plažama Ploče i Kostanj već godinama vijore i Plave zastave. Konstantno radimo i na uređenju šetnica uz more čime podižemo kvalitetu života građana i jačamo turističku ponudu našeg grada. Želja nam je da Rijeka nastavi razvijati svoje turističke potencijale, da postanemo prepoznatljiv pomorski grad s razvijenim urbanim turizmom, poželjna destinacija koju će turisti posjećivati u dužim vremenskim periodima tijekom cijele godine. Tome će zasigurno doprinijeti i izgradnja nove marine za luksuzne jahte u samom središtu grada što će Rijeci dati jednu potpuno novu vizuru – istaknuo je zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski.

Ove je godine u planu dodavanje šljunka na plažama Preluk, „S“ zavoj, Bivio, Ploče, Vila Nora, Igralište, na plažama za pse na Kantridi i Brajdici kao i na plaži Sablićevo. Novu opremu dobit će vaterpolo igralište, a među prioritetima su sanacija kamene obloge potpornog zida na dijelu šetnice Lungo mare, kao i radovi dodatne prilagodbe zapadnog platoa plaže Ploče osobama s invaliditetom.

Svi radovi trebali bi biti obavljeni do početka kupališne sezone.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.