Grad Opatija odustaje od novogodišnjeg vatrometa - Novčanu donaciju daju “Lunji i Mazi”

OPATIJA - Brojnim gradovima i općinama u Hrvatskoj pisali su “Prijatelji životinja” kako bi ih potaknuli da odustanu od organizacije novogodišnjeg vatrometa, ponajprije zbog toga što takva buka u većini slučajeva plaši kućne ljubimce.

Neki gradovi prihvatili su njihovu inicijativu, a portal Fiuman poslao je upit na tu temu Gradu Rijeci i Gradu Opatiji.

Iz opatijske gradske uprave ističu kako ni prošle godine nisu organizirali vatromet te će ovom prilikom dati i novčanu donaciju “Lunji i Mazi”.

- Grad Opatija ni ove godine, kao što nije bilo niti prošle, neće organizirati vatromet za doček Nove godine u organizaciji Grada. Pozdravljamo inicijativu za zaštitu životinja te će se Odlukom gradonačelnika sredstva u iznosu od 5.000,00 kuna donirati Liburnijskom društvu za zaštitu životinja “Lunjo i Maza”.” – navodi se u odgovoru koji je stigao portalu Fiuman.

Odgovor Grada Rijeke zasad nije stigao, poručuju kolege.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Prijatelji životinja pozivaju sve hrvatske gradove i općine na odbacivanje vatrometa za Novu godinu - Kao pozitivan primjer ističu Rovinj
Prijatelji životinja pozvali su u ponedjeljak hrvatske gradove i općine, kao i građane, da po uzoru na Čazmu i Rovinj odbace vatromete za novogodišnje slavlje kako bi zaštitili životinje, ljude i okoliš od negativnih posljedica buke i zagađenja. Svake godine životinje pretrpe ozljede ili smrt zbog…