1 min. čitanja

GORAN ČOLAK – Novi nacionalni rekord u ronjenju na dah!

GORAN ČOLAK – Novi nacionalni rekord u ronjenju na dah!
Foto: Jakob Boman/Unsplash

Nitko nikad nije uzeo čak četiri najviša odličja na jednome europskom prvenstvu (čak 3 zlata i jedno srebro), a takav pothvat ovoga lipnja pošao je za rukom najtrofejnijem roniocu na dah svih vremena – Goranu Čolaku, piše portal Gorgonija.

Potom je otišao na pripreme na Filipine i tamo po tko zna koji put skinuo nacionalni rekord – ovaj puta u disciplini ronjenja u dubinu s mono-perajom (CWT), zaronivši do impresivnih 115 m i tako poboljšavši dotadašnji nacionalni rekord za čak 7 metara!

Photo: Marco Assmann/Unsplash

Trenutačno se naš “čudesni Hrvat” nalazi u Kaşu na obali Sredozemnoga mora u južnoj Turskoj, gdje se priprema za početak prvoga CMAS Europskoga dubinskog prvenstva i s nestrpljenjem očekuje nove sportske izazove koje pred njega postavlja ovo natjecanje.

Na Euru u Turskoj Goran će nastupiti u sve 3 dubinske discipline: već spomenutoj CWT (3.10.), potom disciplini CNF – ronjenja na dah bez peraja (4.10.) te naposljetku disciplini BiFin – ronjenja na dah s dvije peraje (6.10.).

O kojem rangu natjecanja se radi najbolje govori Goranova konkurencija koja je ove godine na razini svjetskoga prvenstva. U svakoj disciplini nastupa najmanje tri od pet najboljih ronioca na svijetu, a u disciplini BiFin i više od toga. A dovoljno je reći da na natjecanje stiže i Rus Aleksej Molčanov, trenutačno bez sumnje najbolji natjecatelj u disciplinama ronjenja u dubinu.

Usto su i uvjeti za ronjenje zbog lošega vremena i neočekivano hladnoga mora u Turskoj izuzetno teški, stoga će i samo natjecanje biti dodatno zahtjevno.
No Goran nas je toliko puta dosad ostavljao bez daha – stoga poželimo mu i ovaj puta puno sreće i uspješne nastupe!

Luka Kolovrat / Gorgonija

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.