1 min. čitanja

Goodbye toples i alkohol na ovoj hrvatskoj plaži - Osim ako nemate novca za plaćanje kazni!

Goodbye toples i alkohol na ovoj hrvatskoj plaži - Osim ako nemate novca za plaćanje kazni!
Foto:Pexels

RIJEKA - Kostrena je mjesto u kojem ćete plaćati kaznu zatekne li vas se tamo sljedećeg ljeta bez dijela kupaćeg kostima. Osim ako niste na nudističkoj plaži.

U Kostreni kazne tako iznose 600 do 1.300 eura za pravne osobe, od 200 do 660 eura za obrtnike te od 50 do 260 eura za fizičke osobe, piše danas.hr.

Gradovi i općine u priobalju i na otocima sada su obvezni donijeti odluke o redu na pomorskom dobru i to slijedom donošenja novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Grad Pula prošlog je mjeseca donio odluku o pitanju toplesa i konzumiranja alkohola na javnim plažama te ima slične kazne kao Kostrena, a o tome će se ovaj tjedan raspravljati i na sjednici Gradskog vijeća Rijeke. Iako oni neće raspravljati o pitanju toplesa, već samo o konzumaciji alkoholnih pića na plažama.

U Puli je na njihovim plažama zabranjena konzumacija jakih alkoholnih pića, osim ako se to čini na terasi nekog ugostiteljskog objekta, a mirne duše možete piti pivo i vino jer valjda računaju da se od njih nećete toliko "neprikladno" napiti.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.