1 min. čitanja

Godinu dana zatvora riječkim prometnim policajcima

Godinu dana zatvora riječkim prometnim policajcima
Foto: MUP

RIJEKA - Na po godinu dana zatvora osuđeni su policajci Postaje prometne policije Rijeka jer su teško pretukli čovjeka kojega su zaustavili u prometu, nanijevši mu po život opasne ozljede.

Bit je to presude kojom je vijeće Općinskog suda u Rijeci za kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede, kojeg su počinili u kao službene osobe, oglasilo krivim policijske službenike Igora Sarvaša (44) i Dražena Kerovca (34) te Sanjina Žuteliju (50), Riječanina za kojeg se navodi da je umirovljeni policijski službenik.

Zasad nepravomoćnom presudom određeno je i da je svaki od trojice dužan platiti oko 670 eura na ime troškova kaznenog postupka i vještačenja.

Nemio slučaj zbio se 26. rujna 2015. godine, u vremenu između 21 i 22 sata, nakon što su u središtu Rijeke dvojica službenika riječke Postaje prometne policije koji su bili u autoophodnji – Igor Sarvaš i Dražen Kerovec – uočili tada 34-godišnjeg Riječanina u prometu, iako su mu ranije tog dana izrekli zabranu vožnje automobila. Zaustavili su ga u trenucima dok je bio u alkoholiziranom stanju.

Sud je ocijenio dokazanim da su ga tada fizički napali, izvukli ga iz vozila i bacili na tlo potrbuške, vezali mu ruke na leđima lisicama, te mu zadali više udaraca policijskom palicom po leđima i nogama. Nakon toga su ga ugurali u službeno vozilo i odvezli u Postaju prometne policije Rijeka. Smjestili su ga u prostoriju za stranke, gdje je u jednom trenutku došao Sanjin Žutelija, koji je bio šef smjene u postaji.

Uslijed postupanja policijaca, vozač je zadobio serijski prijelom rebara lijevo, od drugog do šestog, te niz drugih ozljeda. U sljedećih šest dana zdravstveno stanje pretučenog se naglo pogoršalo zbog velike količine krvavog sadržaja u trbuhu, zbog čega je zatražio hitnu medicinsku pomoć u sušačkoj bolnici, gdje je istog dana operiran u stanju životne ugroženosti, prenosi Burin.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.