1 min. čitanja

GLADUŠA Mudantama umjesto brojeva, kroz najveseliju jadransku regatu projedrilo 80 posada od Istre do Splita

GLADUŠA Mudantama umjesto brojeva, kroz najveseliju jadransku regatu projedrilo 80 posada od Istre do Splita
Foto/Video: JK Guc

Nakon četiri godine jedriličari su ponovno okušali svoje vještine na uvijek zanimljivoj ruti oko saljskog arhipelaga. Gladuša je nakon četiri godine potvrdila status najveselije, ali i jedriličarski najjače regate Srednjeg Jadrana.

Ova je vesela regata prepoznatljiva i po tome što se umjesto brojeva na jedrilici koriste se stare "mudante", koje jedriličari moraju obući kako bi ih sudac mogao vidjeti na ulazu u cilj.

0:00
/0:22

Video: JK Guc

Saljani su se za taj pomalo nesvakidašnji način označavanja odlučili zbog nedostatka financijskih sredstva pri osnutku regate.

Umjesto skupih naljepnica, poslužili su se starim mudantama kako bi označili brojeve na brodicama koje su s vremenom postale jedan od prepoznatljivih elemenata regate. 

Gladuša je tako nakon četiri godine potvrdila status najveselije, ali i jedriličarski najjače regate Srednjeg Jadrana. Najbržu posadu Furiose iz JK Uskoka predvodio je Igor Čupić. Organizatori iz JK Guc, Lucija Šišeta i Motka pobrinuli su se za vrijedne nagrade, tovareća mužika proslavila je svojih 65 godina, a Let 3 je začinio ionako veselu atmosferu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.