2 min. čitanja

Gajeta Mila, nakon sudjelovanja na Festivalu u Morbihanu, vratila se u šibenski arhipelag

Gajeta Mila, nakon sudjelovanja na Festivalu u Morbihanu, vratila se u šibenski arhipelag
Foto: Infovodice

Gajeta Mila sudjelovala jena Festivalu u Morbihanu, jednom od najvećih globalnih događanja posvećenih maritimnoj baštini i tradicionalnim brodovima od 14. do 21. svibnja.

Nakon petodnevne plovidbe između otoka i otočića čuvenog zaljeva u Bretanji, Francuska, gdje je također zaplovila oceanom, gajeta Mila šleperom je stigla iz grada Vannesa u Tribunj.

Oova prekrasna barka dugačka je šest metara, izgrađena 1968. godine s latinskim jedrom, a u vlasništvu Antić obitelji iz Prvić Šepurine.

Na ‘La semaine du Golge Morbihan‘, među više od 1500 drvenih brodova iz cijele Europe, Mila je predstavljala Dalmaciju. Članovi posade bili su Boris Antić, Zoran Franić, Goran Franić i Boris Radovčić, dok su sponzori ove avanture, osim Udruge za očuvanje maritimne baštine Cronaves, bili Grad Vodice i lokalna Turistička zajednica.

- Ovo je bio prilika da našu gajetu izvedemo na ocean. Unatoč tome što smo svi iskusni jedriličari, ovo je bilo nevjerojatno iskustvo. Plovidba na Atlantiku, a posebno u zaljevu Morbihan, pod utjecajem je snažnih struja i drastičnih promjena plime i oseke na koje nismo navikli - izjavio je Boris Antić. Dodao je da je posada, i ovaj put, na Festivalu u Francuskoj i tijekom službenog defilea brodova na vrh jarbola postavila - zastavu Hajduka!

- Hajduk uvijek nosimo s nama gdje god plovimo, na svaku regatu, na svako more... To nam je poseban gušt - zaključio je Antić na kraju, prenosi portal Infovodice.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska maritimna baština predstavljena na Tjednu zaljeva Morbihan
Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj sudjelovalo je na međunarodnom festivalu „Tjedan zaljeva Morbihan“, koji se održava u području Malog mora u francuskoj regiji Bretanji u gradu Vannesu. Riječ je o jednom od najvažnijih pomorskih, kulturnih i turističkih događaja, ko…
MOJ PUT IZ VODICA U VODICE Iz tiska izišao sjajan zapis svjedoka vremena od 1937. do 1947. godine
Iz tiska je upravo izašla knjiga „Moj put iz Vodica u Vodice – zapisi svjedoka vremena od 1937. do 1947.“ autora Nevina Šprljana. Knjigu su uredili i pripremili za tisak Emil i Edvard Šprljan, sinovci Nevina Šprljana, jednog od četiri sina poznatog Vodičana Gušte Šprljana. Riječ je o memo…

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.