Full Moon Regatta u Puli jutros očarala prolaznike

PULA - Full Moon Regatta od Pule do Cresa startala je s 80-ak jedrilica danas u 7 sati, otvorivši tako sezonu jedrenja u kategoriji krstaša na Sjevernom Jadranu.

Malobrojni vozači i pješaci koji su jutros prije 7 sati prolazili dijelom pulske obale prema Mandraču, zaustavljali su se da bi uslikali nesvakidašnji prizor koji se na ovom mjestu, u desetljećima vojno-industrijskoj Puli, viđa iznimno rijetko, piše Istra24.

Riječ je o Full Moon Regatti od Pule do Cresa koja je, s 80-ak jedrilica, startala točno u 7 sati, otvorivši sezonu jedrenja na Sjevernom Jadranu u kategoriji krstaša. Regata je međunarodnog karaktera, u 2023. godini održava se drugi put.

Duljina rute je 40 do 50 nautičkih milja, do 19 sati je ograničeno vrijeme regatavanja, a dolazak brodova se očekuje u Cresu u poslijepodnevnim satima. Jedrilice su iz Hrvatske i zemalja u okruženju, a razvrstat će se u skupine te bodovati po OPEN i ORC sustavu, za posade i dvojac.

Po dolasku u Cres jedrilice će se vezati u creskoj luci, a proglašenje pobjednika i prigodno druženje održat će se u restoranu Nono Frane. Glavni organizator regate je JK Delfin iz Pule.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Sydneyu počela jedna od najtežih jedriličarskih regata na svijetu
Dramatično je bilo danas oko 13 sati po lokalnom vremenu u sydneyskoj luci, odakle je startala jedna od najzahtjevnijih regata na svijetu, u kojoj 109 jedrilica treba prijeći zahtjevnu rutu od oko 1170 kilometara. Regata je počela pucnjem startnog topa, bile su postavljene četiri startne linije, a…