1 min. čitanja

Francuzi u Tkonu izgradili kuću i dvorište u moru

Francuzi u Tkonu izgradili kuću i dvorište u moru
Foto: Čitatelj

TKON - Predsjednik SDP-a Zadarske županije i županijski vijećnik Jure Zubčić, osvrnuo se na društvenim mrežama na jedan primjer bestijalne gradnje u Tkonu na otoku Pašmanu, doslovno u moru.

- Općina Tkon. Građevinska dozvola iz 2018. Prijava gradilišta iz 2021. A na županijskim stranicama nigdje imena članova Povjerenstva za određivanje granice pomorskog dobra. Možemo li svi dignuti kuću u moru i legalizirati? - pita se Jure Zubčić.

A radi se o katastarskoj čestici, čiji su vlasnici dvoje francuskih državljana.

- Očito je da je agresija na pomorsko dobro sve izraženija u našoj županiji. Nakon Ugljana i Svetog Filip i Jakova, sad upozoravamo na Tkon - priča nam Zubčić.

- Inspektorat je potkapacitiran, Lučka kapetanija se često niti ne oglašava, a župan se istovremeno hvali kako štiti pomorsko dobro, a na samoj sjednici skupština tvrdi da on u apsolutno ničemu nema nadležnost. Nama nije jasno kako i gdje je ucrtana linija pomorskog dobra - kaže nam.

Inače, gdje god bila ucrtana linija pomorskog dobra, u moru i 6 metara od morske razine, nitko nema pravo samoinicijativno graditi, a ako je netko i izdao dozvolu za ovakvo što, to ne može biti zakonito, kažu nam upućeniji u ovu problematiku.

Za službeni odgovor obratili smo se Državnom inspektoratu, čiji ćemo odgovor objaviti, čim ga dobijemo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.