2 min. čitanja

Francuski par krao ruksake po zadarskim plažama, uhvaćeni kad su karticama plaćali odjeću u trgovačkom centru

Francuski par krao ruksake po zadarskim plažama, uhvaćeni kad su karticama plaćali odjeću u trgovačkom centru
Foto: Depositphotos

Mladić i djevojka iz Francuske osuđeni su na zadarskom sudu zbog niza krađa koje su tijekom prošlog ljeta počinili na plažama u Zadru, vjerojatno kako bi podmirili troškove svoga ljetovanja na ovom prostoru.

Od 13. do 17. srpnja u niz odvojenih krađa stekli su materijalnu korist od preko 6 tisuća eura, piše 057info. Tako su na plaži Punta Bajlo bračnom paru, koji je u tom trenutku bio u igri s djetetom u pijesku, ukrali dva ruksaka zajedno sa svim stvarima – bankovnim karticama, mobitelom, vjenčanim prstenom i novcem. Na Putu Klementa ukrali su ruksake četvero stranih turista u kojima su bile sunčane naočale, novčanik, iPHONE, ključevi vozila, maske za ronjenje itd.

Na plaži Kolovare u dvije odvojene krađe također su krali ruksake s mobitelima i novčanicima, a prijevozne probleme rješavali su krađama dvaju električnih skutera. Naravno, turistički obilazak Zadra nezamisliv je bez odlaska u Supernovu, gdje su peglali ukradene kartice, počastivši se na račun oštećenih čak i obrokom u McDonald’su. Ova se pogreška pokazala kobnom, jer su ih policajci zatekli u trenutku kada su namjeravali na blagajni u trgovini New Yorker kupiti odjeću. Oboje su kažnjeni uvjetnim zatvorskim kaznama na preko godinu dana, koje se neće izvršiti ako ne ponove (ne)djelo.

U ispitivanju na sudu muškarac je priznao nedjela, dok je djevojka rekla da u krađama nije sudjelovala. Džentlmen je rekao da se ispričava za svoje ponašanje jer nije došao u Hrvatsku krasti, da je napravio strašnu grešku zbog koje se kaje, zatvor da je puno gori nego što je mislio te da je siguran da se više nikad neće ovako ponašati. Strašno mu je žao što je svoju djevojku stavio u zatvor svojom greškom.

Djevojka je navela da je došla u Hrvatsku s ciljem da radi, te da su se ona i njezin dečko dogovorili da će se odvojiti i svatko tražiti sebi posao. Tražila je od suda da se pregleda njezin mobitel kako bi se vidjelo gdje je tražila posao. U njezinom autu je bilo puno stvari jer su se u njemu nalazile sve stvari koje im trebaju za svakodnevni život, ali nije primijetila ništa neuobičajeno. Nije točno da je krila svoje vozilo, koje se nalazilo ispred Supernove. Međutim, baš je ona bila ta koja je ukradene kartice držala u džepu i namjeravala platiti odjeću kada su ih zatekli.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.