Francuska mornarica zaplijenila ruski brod

Francuska ratna mornarica presrela je ruski teretni brod u kanalu La Manche koji je krenuo za Sankt Peterburg, javlja BBC .

Brod  je preusmjeren u francusku luku Boulogne-sur-Mer između 3 i 4 sata ujutro i to u skladu s novim sankcijama Europske unije koje su nametnute ruskim subjektima i pojedincima nakon što je Vladimir Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu.

Brod star 22 godine trebao je stići u Sankt Peterburg 3. ožujka, prema web stranici za praćenje teretnih brodova.

– Ruski teretni brod dug 127 metara pod nazivom ‘Baltic Leader’ koji je prevozio automobile presrela je francuska mornarica preko noći u Kanalu i ispratila ga u luku Boulogne-Sur-Mer u sjevernoj Francuskoj – rekao je francuski dužnosnik, prenosi Independent.

– Otpraćen je u francusku luku nakon zahtjeva francuske vlade jer se sumnjiči da pripada tvrtki koja je na meti sankcija EU protiv Moskve.

– Francuske granične snage trenutno pretražuju teretni brod. Posada na brodu ‘Baltic Leader’ surađivala je s francuskim vlastima – navedeno je u izvješću.

Rusko veleposlanstvo u Parizu traži od francuskih vlasti da objasne zašto je brod zaplijenjen, javlja ruska novinska agencija RIA.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Norveška policija upala na luksuznu jahtu Putinovog prijatelja i bivšeg časnika KGB-a