1 min. čitanja

FOTO Zagađenje u pulskoj luci? Usred Uljanika pojavila se velika smeđa mrlja

FOTO Zagađenje u pulskoj luci? Usred Uljanika pojavila se velika smeđa mrlja
Foto: Istra24

Uz nesnosan prateći smrad koji su osjetili građani koji žive u neposrednoj blizini, velika smeđa mrlja pojavila se jutros oko 9 sati na površini pulske luke unutar brodogradilišta Uljanik.

Zadržala se oko sat vremena, nakon čega je nestala, kao i smrad za koji su nam pojedini susjedi kazali da je najsličniji smradu fekalija, prenosi Istra24.

Dino Kozlevac, šef županijskog stožera civilne zaštite, koji nije ništa znao za ovo zagađenje, uputio nas je na pulsku lučku kapetanicu Dolores Brenko Škerjanc. No, i njoj je to bio prvi glas o mogućem zagađenju, pa smo joj poslali fotografije.

Foto: Istra24

Istra24 čeka njihove službene odgovore o tome je li posrijedi zagađenje fekalijama ili nekom drugom tvari, kao i to je li posrijedi zagađujuća tvar iz okolnog kanalizacijskog ispusta ili iz broda Willem van Rubroeck koji se nalazi u Uljaniku. Je li, možda, jača sinoćnja i jutarnja kiša imala utjecaja na ovo zagađenje?

Informaciju o zagađenju zatražili su i od Kristijana Benčića, zamjenika direktora Vodovoda, donedavno direktora Pragrandea, pitavši ga je li posrijedi kanalizacijski ispust/kvar ili nešto drugo.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.