2 min. čitanja

FOTO/VIDEO Radovi na obnovi zadarske rive primiču se kraju

FOTO/VIDEO Radovi na obnovi zadarske rive primiču se kraju
Foto: LU ZD

ZADAR - Radovi koji se odvijaju u sklopu projekta “Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar – Poluotok" ulaze u svoju finalnu fazu. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji i dogradnji (u dužini od 15 metara) gata na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Nakon ugradnje temeljnih betonskih blokova s obje strane gata (sjeverozapadna i jugoistočna strana obalnog zida gata), u tijeku je montaža betonskih blokova na samom vrhu gata.

Ukupno je na gatu ugrađeno 169 betonskih blokova, te su u ovom trenutku preostala još samo 3 betonska bloka za ugradnju, a što se očekuje tijekom narednog tjedna. Potom slijedi betoniranje ispuna i nadmorskih zidova duž cijelog gata, nasipavanje kamenim materijalom te u konačnici ugradnja kamene obloge, poklopnica i opločenja na cijeloj površini gata.

Ukupno je u sklopu rekonstrukcije Obale kralja Petra Krešimira IV., te rekonstrukcije i dogradnje gata, izvršena ugradnja 671 komada temeljnih betonskih blokova.

Lučka uprava Zadar koristi ovu priliku da se još jednom zahvali svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju kako bi u konačnici svi zajedno, po završetku radova, mogli uživati u još ljepšoj zadarskoj rivi.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.