FOTO/VIDEO Iz porazbacanih kontejnera u turskoj luci izbio veliki požar

ISKENDERUN - Veliki požar izbio je u prevrnutim kontejnerima u turskoj luci Iskenderun nakon snažnih potresa koji su u ponedjeljak potresli tu zemlju.

Vjeruje se da je više od 4.800 ljudi poginulo nakon potresa magnitude 7,8 koji je pogodio u ponedjeljak nešto prije zore u južnoj Turskoj u blizini sjeverne granice Sirije. Nekoliko sati kasnije zabilježen je naknadni potres magnitude 7,5 stupnjeva.

Fotografije luke Iskenderun, smještene na Sredozemnom moru, pokazuju plamen i dim koji dolaze iz srušenih kontejnerskih hrpa.

Na snimkama se vide napori vatrogasaca da s kopna i mora buktinju dovedu pod kontrolu.

U međuvremenu, terminal Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) kojim se izvozi azerbejdžanska sirova nafta bit će zatvoren.

Američki geološki zavod priopćio je da su se potresi dogodili u blizini rasjeda Istočne Anatolije na području za koje se zna da je izuzetno seizmički aktivno.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zašto je potres u Turskoj bio tako strahovito razoran?
Turska se nalazi na jednom od seizimčki najaktivnijih područja na svijetu, a jedan ugledni turski seizmolog svoje predavanje u Hrvatskoj završio je porukom ‘posjetite Istanbul dok je još uvijek u ovom obliku’. Strahoviti potresi, prvo onaj od 7,8, a zatim od 7,5 te deseci naknadnih, tresli
Hrvatski tim za traganje i spašavanje danas odlazi u pomoć Turskoj
Hrvatski tim za traganje i spašavanje, koji se sastoji se od 40 pripadnika s opremom i 10 pasa za spašavanje, poslijepodne odlazi u pomoć Turskoj koju su danas pogodili razorni potresi. Hrvatski tim za traganje i spašavanje poslijepodne odlazi u pomoć Turskoj, koju su danas pogodili razorn…