2 min. čitanja

FOTO/VIDEO Floridi prijeti najjači uragan u posljednjih 100 godina - Otvoreno više od 175 evakuacijskih centara

FOTO/VIDEO Floridi prijeti najjači uragan u posljednjih 100 godina - Otvoreno više od 175 evakuacijskih centara
Foto: Twitter screenshot

Američki Nacionalni centar za uragane predviđa da bi uragan Ian mogao postati uragan četvrte kategorije s vjetrovima do 200 kilometara na sat i s katastrofalnim posljedicama, prije nego se počne kretati prema obali na jugozapadu Floride.

U srijedu ujutro oluja s vjetrovima jačine oko 60 kilometara na sat već je stigla do obala Floride. Olujni plimni val bi prema prognostičarima mogao doseći čak 3,6 metara.

U utorak navečer oluja je prolazila iznad niza otoka Florida Keysa, a predviđa se da bi mogla zahvatiti zapadnu obalu Floride kasno u srijedu.

Podsjetimo, Nacionalni centar za uragane navodi da bi uragan Ian mogao postati uragan četvrte kategorije do trenutka kada udari u zapadnu obalu Floride, s brzinom vjetra koja prelazi 209 km/h. Nalog za evakuaciju izdan je za oko 2,5 milijuna ljudi.

More u Tampi povlači se pred uraganom. Snimke i prizori su nevjerojatni. Društvene mreže preplavile su snimke oseke kakva nije viđena desetljećima.

- Uragan Ian nastavlja povlačiti more iz zaljeva Hillsborough i rijeke Hillsborough u blizini Opće bolnice Tampa - javljaju iz policije Tampa. Fotografije prikazuje još jedan dio zaljeva uz Bayshore Boulevard gdje se more strahovito povuklo.

Policija Tampa upozorava građane da ne izlaze van niti blizu plaža. I dalje se bilježi povlačenje mora koje možete vidjeti na slikama.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Uragan kategorije 4 preplavio Kubu i ostavio je bez struje, sad skreće prema Floridi
Kuba je potpuno bez struje nakon što je uragan Ian preplavio zapadni kraj otoka, objavila je tamošnja vlada. Dvije su osobe poginule, a zgrade su oštećene diljem zemlje, javlja BBC. Električni sustav doživljava potpuni kolaps, kazali su dužnosnici, nakon što jedna od glavnih elektrana nije mogla bi…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.