2 min. čitanja

FOTO/VIDEO Djelatnici ŽLU Mali Lošinj došli do potonule jahte kod Unija i spriječili ekološku katastrofu!

FOTO/VIDEO Djelatnici ŽLU Mali Lošinj došli do potonule jahte kod Unija i spriječili ekološku katastrofu!
Foto: ŽLU Mali Lošinj

UNIJE - Županijska lučka uprava Mali Lošinj prva je stigla na mjesto havarije 20-metarske motorne jahte ispred Unija, čime je spriječeno zagađenje mora. Riječ je o jahti Cleo dugoj 20 metara, a MRCC Rijeka zaprimila je poziv očevidaca o potonuću jučer u 15:42. Četvero Talijana tonuću jahtu napustilo je pravovremeno brodskim tenderom i nisu prijavili nikakve ozlijede, istaknuto je u priopćenju.

Županijska lučka uprava Mali Lošinj brzom intervencijom na mjestu potonuća jahte ispred luke Unije spriječila je nekontrolirano istjecanje nafte i ekološko zagađenja mora šireg razmjera.

Oko potonule jahte ostavljeno je preko 320 metara samoupijajuće brane, a uz brod ŽLU u asistenciji je pomogao i vlasnik brodice iz Malog Lošinja Petar Stupar.

Foto: ŽLU Mali Lošinj

Prema riječima ravnatelja ŽLU Filipa Balije od djelatnika u luci Unije dobili su dojavu da tone dvadesetmetarska jahta talijanske zastave u neposrednoj blizini luke, te su se odmah uputili na mjesto havarije kako bi postavili zaštitne plutajuće brane.

Foto: ŽLU Mali Lošinj

Četveročlana posada, inače talijanski državljani, napustila je plovilo u kojem se nalazi 4000 litara nafte! O havariji je odmah bila obaviještena i Lučka kapetanija Rijeka čiji je brod kao i brod Dezinsekcije danas stigao na mjesto potonuća.

Foto: ŽLU Mali Lošinj

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Strana motorna jahta potonula kod Unija, nema ozlijeđenih | | Morski HR
Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, sa sjedištem u Rijeci (MRCC Rijeka), koordinirali su aktivnosti u cilju sprječavanja onečišćenja mora i morskog
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.