2 min. čitanja

FOTO Velika obitelj dupina između otoka Silbe i Grebena

FOTO Velika obitelj dupina između otoka Silbe i Grebena
Foto: Institut Plavi Svijet

Nedavno su djelatnici Instituta Plavi svijet opazili veliku skupinu od preko 30 dupina između otoka Silbe i Grebena.

- Tog jesenskog dana more je bilo mirno, a gusta magla taman nas je počela okruživati. Dupini su bili dosta raspršeni po širem području i ronili su u različitim smjerovima. Među njima su bile mnoge nam poznate peraje, poput Metine majke Mirne.

U skupini je bilo mnogo parova majka-mladunče, koji su se aktivno igrali, pa čak i skakali. Na naše zadovoljstvo, jedan od ovih parova bili su Zoom, naš dupin iz programa “Usvoji dupina”, i njezino najmlađe mladunče rođeno tek prošle godine. Zoomovo mladunče iz 2016., sada samostalno, također je bilo tu. - navode iz Instituta i nastavljaju:

- Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put vidjeli Zoom, sumnjamo da se nalazila južno od lošinjskog istraživačkog područja, ali drago nam je bilo vidjeti da je dobro. Njezino je mladunče sigurno uživalo biti u društvu toliko drugih mladih dupina. Dok je skupina dupina ulazila u kanal između Silbe i Oliba, Zoom nam je nakratko dopustila da napravimo ove lijepe kadrove, prije nego što je to područje napustila uputivši se ponovno prema jugu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.