2 min. čitanja

FOTO Uskoro završavaju radovi prilagodbe plaže za osobe s invaliditetom na najvećoj uređenoj riječkoj plaži

FOTO Uskoro završavaju radovi prilagodbe plaže za osobe s invaliditetom na najvećoj uređenoj riječkoj plaži
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - Plaža Ploče najveća je uređena plaža na području Rijeke, površine 14.000,00 m ², a sastoji se od plažnog pojasa, šetnice sa zelenilom i rasvjetom i zone iznad šetnice ozelenjene mediteranskim biljem i opremljene klupama za odmor. Plaža je nositelj Plave zastave. Završetak radova na prilagodbi zapadnog platoa plaže Ploče osobama s invaliditetom planira se u narednih mjesec dana.

Područje zahvata se nalazi u sklopu plaže Ploče, a radi se o krajnjem zapadnom platou plaže. Projektom uključuje dodatnu prilagodbu platoa i rampe koju koriste osobe smanjene pokretljivosti i osobe s invaliditetom, s obzirom na to da dosadašnja rampa nije zadovoljavala potrebe korisnika, jer nije dolazila do dovoljno velike dubine da bi se omogućio nesmetan ulazak u more.

Radovi na prilagodbi zapadnog platoa plaže Ploče siječanj 2023. Stoga je postojeća rampa produžena na način da će sad korisnici imati mogućnost pristupa u veću dubinu, a time lakši silazak i ulazak u more. U dijelu platoa sunčališta izvedena su povišena sunčališta i klupe, a u neposrednoj blizini izvest će se svlačionica prilagođena osobama s invaliditetom.

S krajem 2022. godine završeni su gotovi svi betonski i armiranobetonski radovi, s time da je preostala još dovršiti betoniranje jednog povišenog sunčališta, a u tijeku je radionička izrada pocinčanih i inox ograda. Nakon radioničke izrade ograde slijedi ugradnja na licu mjesta, što se očekuje u drugoj polovici veljače. U razdoblju čekanja radioničke izrade ograda betonirat će se i sunčalište.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.