FOTO U porečkoj dvorani Žatika otvoren 38. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam - Promohotel

POREČ - U porečkoj dvorani Žatika danas je otvoren četverodnevni međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel, koji se u organizaciji porečke tvrtke Studio 053, već 38. put održava u Poreču.

Sajam već tradicionalno pred turističku sezonu okuplja profesionalce iz turističkog i ugostiteljskog sektora.

“Promohotel 38” u Poreču- Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
POREČ - Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam “Promohotel”, okupit će 160 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja koji će predstaviti više od 500 svjetskih brandova iz HoReCa sektora na prostoru od 4500 m2 unutrašnjeg izložbenog prostora. Ove godine sezona počinje u veljači! 38. izd…

Na svečanom otvorenju direktorica sajma Ivana Štiković zahvalila se svim suradnicima i izlagačima, te pokroviteljima.

- Kroz edukativni dio, ali i bogat izlagački asortiman Promohotel-a posjetitelji će moći iz prve ruke upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge, razmijeniti svoje ideje s ostalim profesionalcima iz struke te unaprijediti svoje poslovanje - rekla je Štiković.

Čestitke je uputio i potpredsjednik županijske Obrtničke komore Andi Vitasović, dok je predsjednica Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić naglasila kako su ovakvi sajmovi generatori razvoja koji potiču struku na prepoznavanje novih trendova.

- To je vrlo važno kako zbog vlastite promocije i kvalitete tako i zbog kontakata sa svim klijentima, potrošačima i budućim kontaktima, a isto tako i za susrete sa svima onima koji dolaze kao izlagači i posjetitelji u Istru. Jer, ljepše je i lakše raditi na svom kućnom pragu - rekla je Jaklin Majetić.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što je Promohotel, kao međunarodni sajam, već gotovo četiri desetljeća, utkao put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati druge velike sajmove. Promohotel, je kako je doado već vjesnik proljeća i najava za turističku sezonu.

- I ovim se putem zahvaljujem obitelji Štiković, te tvrtki Studio 053 što se svake godine trude dovesti svim zainteresiranim turističkim djelatnicima brojne novitete i brendove u naš grad - rekao je gradonačelnik.

Župan Boris Miletić, u svom se govoru osvrnuo na održivost i identitet.

- Istra je prošle godine bila šampion turizma, jedina hrvatska regija koja je oborila 2019. godinu, ali mislim da je došlo vrijeme da razgovaramo o benefitima turizma, a ne samo o brojanju noćenja, to je bitna statistika, ali je puno bitnije naše zadovoljno stanovništvo, pa tako i zadovoljno gospodarstvo. Mislimo da smo brojke po pitanju kvantitete dosegnuli, sada treba raditi na kvaliteti, što pruža uvid u nove trendove. Jer svijet se mijenja, pa tako i turizam i ako želimo biti održivi i uspješni, te trendove trebamo pratiti, a ovo je upravo pravo mjesto za vidjeti koje su to novine - poručio je župan.

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, iako su predstavljeni proizvodi zanimljivi i vrlo korisni i za širu potrošnju.

Program izlaganja sastoji se od kompletnog HORECA asortimana - hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i sitnog inventara, prehrane, slastica i pića, projektiranja profesionalnih kuhinja i bijele tehnike, namještaja na bazi drva kao osnovne sirovine, dizajnerskog namještaja i dekorativnih proizvoda za uređenje interijera i eksterijera, vrhunske inovativne vanjske kuhinje od betona, tekstila za opremanje hotela, vila i apartmana, profesionalne opreme za čišćenje i praonice rublja, sustava za filtraciju vode, higijenskih proizvoda, podnih obloga i obloga od egzotičnog drva, parking sustava i punjača za električna vozila, pa sve do informatičke opreme i softver-a za hotele, restorane i kafiće.

Uz široki spektar ponude izlagačkog dijela za vrijeme sajma održavaju se i stručna događanja s ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima u vidu predavanja i radionica. Sudjelovanje na istima besplatno je za sve zainteresirane uz prethodnu registraciju radi pravovremene rezervacije mjesta, objavljeno je na stranicama Grada Poreča.

I.G.