2 min. čitanja

FOTO Tradicionalna blagdanska Gastrofešta na Korzu

FOTO Tradicionalna blagdanska Gastrofešta na Korzu
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - Uoči Badnjaka je na Korzu i Trgu Republike Hrvatske u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima održana tradicionalna Gastrofešta.

Na tradicionalnoj marendi na Korzu podijeljeno je oko 3000 porcija friganih ribica koje je pripremio MP Stina, kao i 2500 porcija bakalara na gulaš koje su pripremili kuhari Studentskog centra Rijeka.

Za građane je pripremljeno i 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3000 čaša žlahtine koje su pripremili i donirali Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski i Općina Čavle.

Građanima su se na predblagdanskoj marendi pridružili i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj sa suradnicima, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, ravnatelj Studentskog centra Goran Manestar i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Gradonačelnik Filipović iskoristio je priliku da svim građanima čestita nadolazeće blagdane, Božić i novu godinu.

- Kraj godine prilika je da podvučemo crtu na sve ono što se u ovoj godini dogodilo i da lagano zakoračimo u sljedeću godinu. Nakon dvije godine pandemije korona virusa i suzdržavanja od druženja, vjerujem da su ljudi već željni i druženja i zabave i veselja, te ih i ovom prigodom pozivam da nam se pridruže na Korzu i na dočeku nove godine koju smo ove godine odlučili proslaviti bez vatrometa kako bismo poštovali i prava životinja i na taj im način omogućili mirnu novu godinu - poručio  je riječki gradonačelnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.