FOTO Suncem obasjanim riječkim Korzom prošetale šarene maškarice

RIJEKA - Šarenilo, ples, glazba i pozitivna energija ispunili su jučer centar Rijeke kojim je prošetalo više od 5.200 mališana u 53 karnevalske grupe.

Na riječkom Korzu jučer je vladalo maškarano ludilo najmlađih, a kostimi su oduševili posjetitelje. Mogli su se vidjeti poznati likovi iz crtića, mali zvončari, brojne maske životinja, voća i sportaša uz, naravno, uvježbane koreografije.

Foto: Riječki karneval

Brojni posjetitelji na riječkom Korzu nisu mogli sakriti oduševljenje i osmijehe s lica kojim su pokazali da se uložen trud mališana isplatio, piše Ri portal.

Na čelu povorke tradicionalno su bili Kraljica i Meštar Riječkog karnevala, a ove godine tu čast imali su Maja Babin i Meštar Sandi. Kraj 26. Dječje karnevalske povorke tradicionalno je označila zvonjava mićih zvončara.

Prije početka povorke, na Trgu Republike Hrvatske svoje vještine pokazale su Prve riječke mažoretkinje, a zborovi Male Tratinčice i Tratinčice uveselili su publiku svojim glazbenim repertoarom.

PROČITAJTE JOŠ:

Karnevalska utrka Veprinac Vertical okupila dvadeset maskiranih natjecatelja
Izrazito hladno vrijeme nije spriječilo sportski duh, a trkačima je trebalo svega 30-ak minuta za prelazak 4,5 kilometara. Između 20 maskiranih natjecatelja bilo je dvoje stranaca, a utrka je posebna i po svom ekološkom segmentu. Karnevalska utrka Veprinac Vertical, održana ovog vikenda u…
FOTO: Rally maškaranih oktanaca projurio rutom od Halubja do Liburnije
VIŠKOVO/OPATIJA - Već tradicionalno, treće subote u siječnju, u Viškovu nedaleko Rijeke startao je Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija, uživajte u galeriji fotografija! Na događaju je sudjelovalo 21 vozilo s oko 90 sudionika, a uz domaće snage pristigli su i gosti iz Italije. Rally se vozi…