2 min. čitanja

FOTO Splitski studenti izradili 3D model jedrilice "K2" koja je poharala svjetsku IOM klasu jedrilica

FOTO Splitski studenti izradili 3D model jedrilice "K2" koja je poharala svjetsku IOM klasu jedrilica
Foto: SDŽ

SPLIT - Studenti Sveučilišta u Splitu okupljeni u Studentskom poduzetničkom inkubatoru, u suradnji s tvrtkom Sailboat RC i uz potporu Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ), uz pomoć 3D printera, izradili su model trupa "K2" jedrilice te su imali priliku temeljito proučiti procese inovacije unutar startupa koji djeluje i na međunarodnoj sceni. Projekt "Studentice i studenti kao pomorski inovatori", Splitsko-dalmatinska županija je sufinancirala iz programa "Pomorska baština".

Tijekom trajanja projekta odabrane su najperspektivnije studentice i studenti koji su prošli kroz sve procese funkcioniranja uspješnog startupa u pomorskom sektoru zajedno s predstavnicima tvrtke Sailboat RC i Studentskog poduzetničkog inkubatora. Sudionici su se upoznali sa svakodnevnim zadacima proizvodnje - kako funkcioniraju marketing startupa, segmentacija tržišta, nabava, upravljanje ljudskim resursima i inovacijama, a dodatno je stavljen naglasak i na ekološke norme te mogućnosti promocije obnovljive energije vjetra.

Međutim, tu edukaciji nije bio kraj - tijekom projekta odabrani kreativci bili su izravno uključeni u proizvodnju 3D printanog trupa renomirane „K2“ jedrilice koja je poharala svjetsku IOM klasu jedrilica. Ista se paralelno usporedila i testirala s onom iz sasvim drugačije metode proizvodnje iz same tvrtke te su provedene analize i zaključci zajedno s mentorima iz Sailboat RC-a.

Održala su se predavanja koja su obuhvatila poslovnu i tehničku stranu poduzetničkog pothvata u pomorskom sektoru te se vršilo 3D printanje zadanog modela trupa „K2“ jedrilice uz njegovu paralelnu izradu preko stakloplastike gdje su svi sudionici izravno mogli temeljito proučiti procese inovacije unutar startupa koji djeluje i na međunarodnoj sceni.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.