2 min. čitanja

FOTO Priznanje Ministarstva unutarnjih poslova primili djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske ali i dvoje hrabrih građana

FOTO Priznanje Ministarstva unutarnjih poslova primili djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske ali i dvoje hrabrih građana
Foto: MUP/ PU splitsko-dalmatinska

Priznanje Ministarstva unutarnjih poslova primili su za iskazanu hrabrost Marija Krištić i Petar Gizdić.

Na svečanoj akademiji Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije, koja je 29. rujna 2022.godine održana u Zagrebu na Policijskoj školi „Josip Jović“ najzaslužnijim policijskim službenicima uručene su zahvalnice, priznanja i medalje za izuzetan pothvat.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske zahvalnicu su dobili policijska službenica Stela Kavelj (JSIP) i policijski službenik Jozo Ugrina ( Druga policijska postaja Split), zbog odličnih sportskih rezultata koje su postigli sudjelujući u natjecanjima.

Policijska službenica Stela Kavelj je sudjelovala je na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama, najvećem sportskom natjecanju iza Ljetnih olimpijskih igara – zlatna medalja u taekwondou, a sjajnim uspjehom doprinijela je ugledu MUP RH na nacionalnoj, ali i svjetskoj razini, dok je policijski službenik Jozo Ugrina sudjelovao na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama i osvojio srebrnu medalju u bacanju koplja. Svojim uspjehom je doprinio ugledu MUP-a na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Priznanje  Ministarstva unutarnjih poslova primili su i naši sugrađani Marija Krištić i Petar Gizdić koje je Policijska uprava splitsko-dalmatinska predložila za nagradu Ministarstva unutarnjih poslova.

Naime, oni  su se u rujnu 2021. godine zatekli na mjestu prometne nesreće i herojski iz gorućeg automobila, ne razmišljajući o vlastitoj sigurnosti, izvukli pet ugroženih maloljetnika koji su se našli u životnoj opasnosti te tako poduzeli sve potrebne sigurnosne mjere do dolaska stručnih službi na mjesto događaja.  Zahvaljujući prisebnosti imenovanih, petorici maloljetnika koji su se osobnim automobilu, zbog neprilagođene brzine, zabili u betonski stup javne rasvjete u naselju Rupotine kraj Solina, spašeni su životi.

Marija Krištić i Petar Gizidć su svojim nesebičnim činom i iskazanom hrabrošću postali hvalevrijedan primjer.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.