2 min. čitanja

FOTO Potpuno obnovljen stari obalni zid u Pagu

FOTO Potpuno obnovljen stari obalni zid u Pagu
Foto: ŽLU Zadar

PAG - Županijska lučka uprava Zadar je završila još jedan projekt investiranja u lučku infrastrukturu kojim je saniran obalni zid Prosika - luka Pag predio Golija.

Radove sanacije izvelo je društvo Akropolis d.o.o iz Splita.Vrijednost izvedenih radova je 589.814,75 EUR-a s uključenim PDV-om. Sredstva za iste je osiguralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Zadarska županija, Grad Pag te naručitelj Županijska lučka uprava Zadar.

Radovi su izvedeni sukladno projektu izrađenom od tvrtke P.G.N. iz Splita, s glavnim projektantom Remijem Vukovićem, dipl. ing. građ.

Projekt je obuhvatio sanaciju obalnog zida u postojećim gabaritima od Mosta prema plaži Prosika u luci Pag u dužini od 227 m od čega je prvih 111 m pod nadležnošću Županijske lučke uprave Zadar, a drugi dio do plaže Prosika u dužini od 116 m pod nadležnošću Grada Paga.

U području zahvata stari obalni zid postao je nefunkcionalan s obzirom na destabilizaciju kamenih blokova uslijed djelovanja valova te uslijed dugotrajnog prometnog opterećenja teških vozila.

Sanacija obale izvedena je na način da se prilagodila postojećoj liniji obale u najvećoj mogućoj mjeri, a dubina ispred novog zida je slična kao prije odnosno usklađena sa kategorijom plovila za privez prema UPU Golija.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.