2 min. čitanja

FOTO Pogled na Rijeku s kontejneraša čiju posadu čine većinom Hrvati i Crnogorci

FOTO Pogled na Rijeku s kontejneraša čiju posadu čine većinom Hrvati i Crnogorci
Foto: CMA CGM TANYA / BuR

RIJEKA - U Rijeci je od 21. veljače u jutarnjim satima do 22. veljače u poslijepodnevnim satima boravila “CMA CGM Tanya”, kontejnerski brod u vlasništvu francuske kompanije CMA CGM.

Ovo joj je bio prvi dolazak u Rijeku, u sklopu direktnog servisa koji održava OCEAN alijanca između Dalekog istoka i sjevernog Jadrana.

Brod je izgrađen 2016. godine u Samsungu u Južnoj Koreji. Dugačak je 300 metara, a širok 48 metara, nominalnog kapaciteta 9.894 TEU. Zanimljivo, ime je dobio po predsjednici CMA CGM zaklade Tanyi Saadé Zeenny. Zaklada se bavi humanitarnom djelatnošću i edukacijom.

Što je jako zanimljivo je to da posadu, koju čine 24 člana, uz 14 Filipinaca, čine većinom ljudi iz Hrvatske te Crne Gore (Rijeka, Grobnik, Rabac, Lipik, Kotor, Bar), piše portal BuR.

Brodom zapovijeda riječki kapetan Viktor Đurović, koji plovi 20 godina, a koji je u karijeri zapovijedao i većim brodovima od “Tanye”. Upravo zahvaljujući njemu portal Bur dobio je fotografije iz njegove perspektive, koje “obični” građani i nemaju baš svaki dan priliku za vidjeti.

CMA CGM Tanya isplovila je iz Rijeke 22. veljače u 15 sati, a tom prigodom je kapetan napravio počasni “đir” pozdravljajući Grad sirenom, a zatim se uputio prema Velim vratima, ostavljajući rodni kraj na dva mjeseca.

Alanu Fordu i njegovoj družini (kako je sebe i svoju posadu nazvao zapovjednik) neka je sretan put i mirno more!

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.