2 min. čitanja

FOTO Ovo je škola u Malom Ižu za koju Grad Zadar traži 128,5 tisuća eura - Otočani: "U ovakvom stanju je opasna za ljude i imovinu!"

FOTO Ovo je škola u Malom Ižu za koju Grad Zadar traži 128,5 tisuća eura - Otočani: "U ovakvom stanju je opasna za ljude i imovinu!"
Foto: Čitatelji

IŽ/ZADAR - Mnogi su se pitali zašto Grad Zadar traži upola manje novca za staru školu na otoku Ižu, u naselju Mali Iž? A odgovor na pitanje zašto nitko ne želi kupiti nekretninu na ovoj atraktivnoj lokaciji, dali su nam sami otočani.

Otočani više puta upozoravali grad na opasnost

- Željeli bi vas informirati da je spomenuta zgrada u ruševnom stanju i predstavlja veliku opasnost za ljude i imovinu, o čemu je u niz navrata obaviješten i grad Zadar - pojašnjavaju nam mještani otoka Iža, te dalje navode:

- Međutim nakon mnogih dopisa i upozorenja o kritičnoj sigurnosnoj situaciji, grad nije poduzeo ništa. Mještani otoka Iža traže da se škola proda za simboličnu cijenu od 1€, tj. da se hitno pronađe investitor, što je u suprotnosti s odlukom Grada koji mogućnost "kakve god" zarade stavlja ispred sigurnosti mještana - poručuju.

- Šaljemo vam slike da se uvjerite koliko je loša situacija, u nadi da će se iste iskoristiti za još jedan članak i stvoriti dodatni pritisak na ključne ljude u Gradu Zadru - kažu otočani.

Upit o prijedlogu otočana poslali smo u Grad Zadar i odgovore ćemo objaviti, čim ih dobijemo.

Podsjetimo, zgrada stare škole u Malom Ižu procijenjena je na 128.520 eura, što je polovina iznosa kojeg je Grad Zadar tražio prije četiri godine.

Tada je Grad u dva navrata pokušao prodati staru zgradu, ali u tome nije uspio, jer nitko nije iskazao interes za kupnju.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Za staru školu u Malom Ižu Grad Zadar traži manje od milijun kuna
MALI IŽ - Zgrada stare škole u Malom Ižu procijenjena je na 128.520 eura, što je polovina iznosa kojeg je Grad Zadar tražio prije četiri godine. Tada je Grad u dva navrata pokušao prodati staru zgradu, ali u tome nije uspio, jer nitko nije iskazao interes za kupnju, makar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.