2 min. čitanja

FOTO Ovako izgleda brod Atlantske plovidbe nakon sudara s nizozemskim teretnjakom

FOTO Ovako izgleda brod Atlantske plovidbe nakon sudara s nizozemskim teretnjakom
Foto: gCaptain

Atlantska plovidba d.d. izvijestila je u ponedjeljak, 22. kolovoza, kako je brod za rasute terete AP Revelin pri izlasku iz luke Port Arthur u Teksasu pretrpio pomorsku nesreću. Naime, u bulk carrier u vlasništvu dubrovačkog brodara udario je drugi brod te je AP Revelin pretrpio značajnu materijalnu štetu. Srećom, bez ljudskih žrtava i posljedica za okoliš.

Sektor američke obalne straže Houston-Galveston primio je dojavu o nesreći u nedjelju oko 12:40 sati, kada se teretni brod Damgracht  od 18.000dwt, koji plovi pod nizozemskom zastavom, sudario s hrvatskim brodom za prijevoz rasutog tereta AP Revelinod 38.000 dwt, prenosi gCaptain.

Foto: gCaptain

Glasnogovornik Obalne straže pojasnio je kako je brod Damgracht uplovio u prolaz Sabine kada se oglasio alarm iz strojarnice. Brod je ostao bez pogona, nakon čega je nekontrolirano otplutao i udario u AP Revelin desnom stranom pramca, piše The Maritime Executive.

Foto: gCaptain

Damgracht, koji je u trenutku nesreće prevozio cement, pretrpio je štetu na pramcu, dok je AP Revelin pretrpio znatno ozbiljniju štetu. Fotografije potvrđuju i neslužbene navode da je u nesreći oštećena i brodica za spašavanje. Brod dubrovačkog brodara prevozio je drvnu građu, prenosi Pomorac.hr.

Foto: gCaptain

Iz Atlantske plovidbe su dodali kako će uslijed ovog događaja biti neophodan sveobuhvatan pregled i popravci što će uzrokovati značajan gubitak iskoristivog vremena broda.

Foto: gCaptain

Dok se na fotografijama vidi da je brod Damgracht pretrpio samo površinska oštećenja, prema izvješću Obalne straže brod je pretrpio prodor vode nakon sudara, što ukazuje na vjerojatno oštećenje ispod vodene linije koje nije vidljivo na fotografijama.

Foto: gCaptain

Srećom, ni na jednom brodu nije bilo ozlijeđenih članova posade, a nije zabilježeno ni onečišćenje.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Brod za rasute terete Atlantske plovidbe teško oštećen u sudaru s drugim brodom | | Morski HR
Atlantska plovidba d.d. izvijestila je putem Zagrebačke burze kako je brod AP Revelin pri izlasku iz luke Port Arthur u Teksasu pretrpio nesreću. Naime, pri izlasku iz luke brod dubrovačkog brodara
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.