2 min. čitanja

FOTO Novi vandalizam na Ćirovoj stazi: Općina Konavle podnijela prijavu nadležnim službama

FOTO Novi vandalizam na Ćirovoj stazi: Općina Konavle podnijela prijavu nadležnim službama
Foto: Općina Konavle

KONAVLE - Općina Konavle, kroz projekt ĆIRO II, financiran EU sredstvima, uložila je znatna financijska sredstva u sređivanje i opremanje trase nekadašnje uskotračne željeznice, koja prolazi kroz Konavle u dužini od oko 37 kilometara.

Tamponirala se i čistila staza, sanirale problematične točke, postavila ograda kako bi sigurnost korisnika bila veća. U Mihanićima je uređeno vanjsko vježbalište, na Vojskom dolu napravljen je piknik park i dječje igralište s posebnim spravama za balansiranje, kakvim se rijetko tko može pohvaliti. Upravo se završava uređenje nekoliko odmorišta, postavlja signalizacija, klupe i pametne klupe duž cijele staze, punionice za električna bicikla, uređenje Info bike centra (multimedija) pored biciklističkog kluba na Zvekovici i još dosta toga.

- Značajna sredstva i velika energija uložena je kako bismo imali posebno lijepu i atraktivnu pješačku i biciklističku stazu, prepoznatljivi sadržaj Konavala. I nema ništa ljepše, nego ovih dana sresti i vidjeti koliko je puno ljudi i djece šetalo, bicikliralo i uživalo na samoj stazi i njezinim sadržajima. Nažalost, istovremeno, postoje neki pojedinci koji već neko vrijeme uništavaju, kao što možete vidjeti na priloženim fotografijama. Ruše ogradu, čupaju stupove, raskopavaju trasu, iskreću otpad. Osuda njima vjerojatno neće predstavljati ništa, zato sve uredno prijavljujemo nadležnim službama. I baš zato što ne prestaju, ovaj put ćemo čvrsto inzistirati da se stane u kraj vandalizmu - poručuju iz Općine Konavle.

Foto: Općina Konavle
Foto: Općina Konavle
Foto: Općina Konavle

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Biciklijada u Konavlima - Dio projekta kojim se povećava raznolikost turističke ponude Dubrovačko-neretvanske županije
U nedjelju će se u Konavlima održati biciklijada na relaciji Vojski do – Mihanići novouređenom Ćirovom trasom, a bit će prava prilika za provesti aktivan dan u prirodi. Biciklijada je jedna od aktivnosti projekta “Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (ĆIRO II),…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.