2 min. čitanja

FOTO Nepregledna polja plastike kod Molunta - Ronioci će ih ovog vikenda pokušati očistiti... opet...

FOTO Nepregledna polja plastike kod Molunta - Ronioci će ih ovog vikenda pokušati očistiti... opet...
Foto: Damir Zurub / Roniti se mora

Ronilački klub Roniti se mora zajedno sa tvrtkom za zaštitu okoliša iz Zagreba ovog će vikenda prvi put podići svoju zastavu Think Green u Moluntu (na samom jugu Republike Hrvatske) uz domaćina akcije DC Sea Star Diving!

Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think Green kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima organizirano već 12 godina čisti morske i slatkovodne površine, provodeći i edukaciju djece te svih zainteresiranih za očuvanje okoliša.

Također, ekološki osviješteni ronioci kroz prateći program na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, ronilačkoj opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi.

Više od 100 ronilaca volontera iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore s partnerima i sponzorima, kao i medijskim pokroviteljima prionut će vrijedno na dvodnevno čišćenje podmorja i sada već svoju 31. volontersku ronilačku ekološku akciju Think Green - Molunat.

Ronilački klub Roniti se mora već dvanaest godina organizira akcije Think Green u sklopu kojih se čiste podmorja, rijeke i jezera diljem Hrvatske, a osim čišćenja djeluje i edukativno te tako podiže ekološku svijest i ukazuje javnosti na probleme onečišćenja okoliša. RK Roniti se mora s projektom Think Green ovogodišnji je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske.

Cjelokupnu logističku podršku, kao i tijekom prethodnih akcija u drugim gradovima, osigurava jedna tvrtka za zaštitu okoliša iz Zagreba koja će odvesti i propisno zbrinuti sav prikupljeni otpad.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.