2 min. čitanja

FOTO Na Korzu održane tradicionalne Maškarana maneštra i Maškarana jota

FOTO Na Korzu održane tradicionalne Maškarana maneštra i  Maškarana jota
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - Sva prikupljena sredstva na Maškaranoj joti bit će donirana riječkoj Udruzi “Srce za nju”, osnovanu s ciljem pomoći ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti iz Rijeke.

U sklopu 40. Riječkog karnevala na Korzu su održane tradicionalne humanitarne karnevalske manifestacije Maškarana maneštra i  Maškarana jota.

Manifestacijama se pridružio i riječki gradonačelnik Marko Filipović uz pročelnicu Odjela za poduzetništvo Jana Sertić te predstavnike Turističke zajednice grada Rijeke na čelu s direktorom Petrom Škarpom, a humanitarnu stranu Riječkog karnevala podržali su i nezaobilazni meštar Sandi s Kraljicom karnevala Majom Babin.

Maškarana jota za riječku udrugu „Srce za nju


Već 16. po redu Maškaranu jotu organiziralo je Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke, Turističkom zajednicom Kvarnera, Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke, Udrugom Palentar i učenicima Ugostiteljske škole. Sva prikupljena sredstva na Maškaranoj joti bit će donirana riječkoj Udruzi “Srce za nju”, osnovanu s ciljem pomoći ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti iz Rijeke.

Sredstva skupljena na humanitarnoj akciji bit će uložena u opremanje prostora udruge informatičkom opremom za lakšu organizaciju i logističku podršku članicama. Svi koji žele sudjelovati u akciji, a nisu imali priliku doći na Korzo, mogu uplatiti sredstva na žiro račun akcije IBAN HR7124020061500125478 otvoren kod Erste&Steiermärkische Banke.

Maškarana maneštra za postavljanje špine za vodu u Parku lovora na Kantridi
Maškaranu maneštru, 14. po redu, organizirala je tvrtka VJ Primorski iz Rijeke u suradnji s Karnevalskom grupom Maškarana maneštra iz Rijeke i Rotary klubom Rijeka.

Početak humanitarne manifestacije paljenjem vatre ispod kotlića Planinarskog društva Kamanjek iz Rijeke označio je gradonačelnik Filipović. Tijekom dvosatnog kuhanja Maškarane maneštre devet ekipa iz rotary klubova Hrvatske i okolnih zemalja, PD Kamenjak te ekipa Karnevalske grupe Maškarana maneštra borili su se za najboljeg u spravljanju ovog tradicionalnog jela sa Kvarnera.

Kako su rotarijanci unaprijed sakupili sredstva za postavljanje špine za vodu u Parku lovora na Kantridi, čije je uređenje započelo u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, skuhana maneštra podijeljena je okupljenima.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.