2 min. čitanja

FOTO Ministarstvo mora o havariji izletničkog broda u Splitu: "Pregledavamo nadzorne kamere!"

FOTO Ministarstvo mora o havariji izletničkog broda u Splitu: "Pregledavamo nadzorne kamere!"
Foto: MMPI

SPLIT - U tijeku su aktivnosti na poziciji pomorske nesreće kako bi se more i morski okoliš osigurali od onečišćenja, ukoliko se dogodi istjecanje pogonskog goriva iz spremnika izletničkog broda, koji je potonuo na mjestu udara, o havariji u Splitu izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infratsurkture.

Prema dostupnim informacijama u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koju provodi Lučka kapetanija Split u tijeku su koordinirane spasilačke aktivnosti prema izletničkome brodu „Morska Vila“, dužine 21,6 metara u vlasništvu pravne osobe iz Republike Hrvatske, koji je jutros, 24. srpnja iza 02.00h pramcem udario u obalni zid Inine benzinske postaje, na splitskoj Zapadnoj obali.

[caption id="attachment_110696" align="aligncenter" width="1300"]

Foto: MMPI

Iz nadležnosti LK Split u koordinaciji sa Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) na poziciju nesreće angažirani su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Split, čija pomorska jedinica je postavila upijajuće brane oko oštećenog broda, kako bi prevenirali onečišćenje mora i morskog okoliša, u slučaju da se dogodi istjecanje pogonskoga goriva iz brodskog spremnika.

Foto: MMPI

Na poziciji su angažirani ronioci radi provjere brodskog trupa ispod razine mora, dok je u dogovoru sa vlasnikom broda dodatno angažirana tvrtka za pružanje komercijalnih usluga sprječavanja i uklanjanja onečišćenja mora i morskog okoliša.

Pregledom nadzornih kamera, administrativnim očevidom brodske dokumentacije te suradnjom sa policijskim službenicima Pomorske i aerodromske policije Split utvrđuje se točan broj osoba koji je boravio na brodu u trenutku nesreće, uključujući i posadu, kako bi se provjerilo jesu li poštovane ili prekršene sigurnosne odredbe propisane temeljem Pomorskog zakonika, odnosno, Pravilnika o sigurnosti pomorske plovidbe.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SPLIT Putnički brod s 50 putnika udario u obalu, priveden pijani kapetan, brod potonuo | | Morski HR
Jutros oko 2.30 u pristanište benzinske postaje u Splitu, na Branimirovoj obali udario je 21-metarskog turističkog broda Morska vila na kojem se nalazilo oko 50 putnika. Svi su sišli s broda
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.