FOTO Još malo do otvaranja – Prošetajte s nama novom istočnom obalom u Splitu

SPLIT – Obala kneza Domagoja, ili popularna Istočna obala u Splitu obukla je potpuno novo ruho. Nakon 150 godina od izgradnje, obala duga 260 metara proširuje se s četiri na devet i pol metara, dobiva dodatna mjesta za katamarane, ali nije namijenjena samo putnicima, već i građanima.

Projekt uređenja vodi Lučka uprava Split, a vrijedan je više od 44 milijuna kuna, od čega većinu plaća europski novac. Projektom je planirana je dogradnja Obale Kneza Domagoja I i II u svrhu omogućavanja  kvalitetnog priveza katamarana, a istim zahvatom omogućit će se proširenje putničkog  koridora i bolja protočnost putnika, ali i ostalih pješaka koji koriste Obalu kneza Domagoja.

Projekt „Rekonstrukcija – dogradnja Obale kneza Domagoja I i II u Gradskoj luci Split“ je  planiran kao prva faza projekta „Rekonstrukcija i proširenje Gata sv. Petra u Gradskoj luci  Split”. Provedbom navedenih projekata, infrastrukturno će se zaokružiti bazen Gradska luka  luke Split i osigurati optimalna protočnost prometa, razina usluga i održivi razvoj za mnoga desetljeća.

Na novouređenoj Istočnoj obali osvanule su palme, postavljena rasvjeta i klupe, a splitska gradska vlast pokrenula je internet anketu u kojoj poziva građane da ponude svoje prijedloge, želje i stavove oko uređenja.

Prošećite se s nama novom obalom, kroz galeriju našeg splitskog fotografa, Velimira Bešića.

Prev 1of11 Next

PROČITAJTE JOŠ:

Splićani će za mjesec dana koračati potpuno uređenom Istočnom obalom
Pozivaju se građani Splita da iznesu svoje ideje o uređenju Istočne obale