2 min. čitanja

ČISTI SE SVETI ROK Uz velike probleme, s policijskom pratnjom kreće konvoj prema Dalmaciji

ČISTI SE SVETI ROK Uz velike probleme, s policijskom pratnjom kreće konvoj prema Dalmaciji
Foto: HAK

Nakon otvaranja Jadranske magistrale osobna vozila mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji - autocestom A1 do čvora Žuta Lokva te državnom cestom Žuta Lokva-Senj (DC23) i dalje magistralom (DC8) prema jugu te obratno.

Pušten je konvoj automobila prema jugu. Konvoj je krenuo u 15:05 i kreće se u pratnji policije. Probijen je tunel Sveti Rok i autocesta će u smjeru Dalmacije ostati otvorena za osobna vozila. Za druga vozila je promet i dalje zabranjen. Sada je u tijeku čišćenje autoceste prema sjeveru. Na toj su strani ogromni zapusi, i do tri metra. Čim se očisti, i ta će strana biti puštena u promet, rekli su za Index iz HAC-a.

No u najnovijem izvješću iz HAK-a stoji da je zbog vjetra i snijega za sav promet zatvorena autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Ipak, kamere HAK-a potvrđuju da se zasad tom dionicom jednom kolničkom trakom ipak prometuje, što je dio prometa koji se otpušta uz policijsku pratnju.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto.

Foto: HAK

Molimo vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

Foto: HAK

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.