2 min. čitanja

FOTO Gotovo 9.000 maškara prodefiliralo riječkim Korzom

FOTO Gotovo 9.000 maškara prodefiliralo riječkim Korzom
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - U sklopu finala 41. Riječkog karnevala, riječkim Korzom proplesale su 93 grupe s ukupno 59 alegorijskih kola, a gotovo 9.000 maškara pokazalo je predivne maske koji su vrijedno izrađivale tijekom cijele godine.

Bili su tu roboti, građevinari, barbike, poštari, vikinzi i brojne maske koje su svojim šarenilom okupirale riječki Korzo. Trasom je prošetalo i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Indije, Kine i Republike Sjeverne Makedonije te su u pravom smislu riječi stvorile međunarodno maškarano ludilo.

Ovogodišnje izdanje 41. Međunarodne karnevalske povorke tradicionalno je završilo prolaskom Halubajskih zvončara i vraćanjem ključa Grada gradonačelniku Rijeke Marku Filipoviću. U režiji grupe Pom-F-Ri i ove godine je spaljen Pust čime je Riječki karneval službeno priveden kraju, a zabava se nastavila na brojnim gradskim lokacijama duboko u noć.

Brojni programi ovogodišnjeg Riječkog karnevala u nešto manje od mjesec dana jednostavno su proletjeli, ali svakako ostavili svakome da uživa u manifestacijama po svojem guštu, a bilo je svega – od sporta, koncerata, pjesme, maškarani tanci do humanitarnih događanja.

Snimku ove zaista posebne Međunarodne karnevalske povorke možete pogledati na stranici Turističke zajednice grada Rijeke.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.